Fredrik Paulsens stol

                                                              

Fredrik Paulsen är en ung formgivare som ställer ut på Röhsska museet i februari 2019. Då museet öppnar igen efter några års renovering.

Fredrik har en utbildning från Royal College of Art i London och Beckmans College of Design i Stockholm. Han har jobbat mest med trä och möbler på ett mycket annorlunda sätt, där hantverket har varit viktigt.

Han är även medlem i hantverksgruppen LIVE..............

 

 

                          Från år 2018

 

 

Skala 1:10    Byggsats....vattenskuren..      Finns även i Skala 1:7,5

och i skalan 1:12 men då i 2-pack

 

Stolen kostar  95:00 SEK       2-pack skalan Miljö 1:12 145:00

 

 http://rohsska

 

www.fredrikpaulsen.com

________Röhsska-stolen

 

 

 

Fredrik Paulsen (f. 1980) är uppvuxen i Vejbystrand och verkar i Stockholm. Efter snickeristudier på Grebbestads folkhögskola och en kandidatexamen på Beckmans designhögskola, tog han en masterexamen på Royal College of Art, London. Hans verk har visats på internationella museer och gallerier. Paulsen är representerad av Etage Projects, Köpenhamn.

 

Inför återinvigningen av Röhsska, fick Paulsen i uppgift att tolka begreppet demokratisk design av museet. Resultatet är utställningen Unmaking Democratic Design där stolen används som utgångspunkt. I den traditionella designhistorieskrivningen används stolen för att synliggöra materiell, teknologisk och kulturell utveckling. Här nyttjas möbeln snarare till att demontera, plocka isär och ifrågasätta begreppet demokratisk design.

 

En del i demokratisk design-begreppet brukar handla om billiga möbler i platta paket. Museet ville lyfta frågor om värdet av arbete och material. Vad händer om demokratisk design utgår från ett sådan perspektiv? Paulsen tog sig därför an utmaningen att ta fram en prisvärd möbel, gjord med svenska material och med svensk arbetsrätt. Resultatet är den nya Röhsska stolen framtagen tillsammans med Blå Station.

 

Stolen du nu håller i handen är en miniatyrversion utav Röhsska-stolen.