Torsten Löfgren        (det är jag som gör Kotte toys, vattenskurna stolbyggsatser, skala 1:10)

 

På 60-talet tog jag realexamen (ordblind, skolan var svår). Därefter målarskola i Göteborg, Houvedskow målarskola.

Sedan blev det Capellagården, slöjd, trä, bildhuggeri och Carl Malmsten, det är saker som gett mitt liv inriktning.

Efter Capellagården var det dags för Malmstens verkstadsskola i Stockholm, där jag gjorde mitt gesällprov som möbelsnickare.

Det blev även en utbildning på Konstfack, 4 år på avdelningen för metall och industriformgivning. Detta var under Studentrevolttiderna.

Blev Smålänning 1972. Jag är gift med Kerstin, som är textilare. Vi har tre vuxna barn, som alla är konstnärligt sysselsatta.

Sedan 70-talet har jag sysslat med leksakstillverkning i tre omgångar. På 70-talet varade det i 4 år, och var i ganska stor skala, med deltagande i leksaksmässan i Nürnberg.

Under 80-talet försörjde jag mig som slöjdlärare.

Ett återfall som leksaksfabrikant, blev det under 90-talet. Denna gång tillverkade jag själv mina leksaker. Jag åkte sedan runt till daghem i Sverige, och sålde min produktion genom direktförsäljning. Cirka 3.000 daghem har inhandlat Kotte toys under 90-talet. Produktionen av daghemsleksaker är vilande just nu.

Min tredje omgång som leksaksfabrikant påbörjades sommaren år 2000,  på Designfabriken i Fröseke. Då hade jag lite provförsäljning av vattensågade dockmöbler. (3D-puzzel).

Har sedan sommaren år 2000 fortsatt att utveckla dessa produkter. Små-stolarna har utvecklats, från leksaker, till att mer bli samlarobjekt och turist-souvenirer. Slott och museer har blivit mina stora kunder. Även möbeltillverkare som vill ha företagspresenter.

Jag har utvecklats från Snickare/bildhuggare, till att bli mer en data-knutte. Som jobbar mest med Auto-CAD, Publisher och Webbsidor. När jag började denna utveckling våren 1999 hade jag aldrig använt någon dator.

Har nu gjort miniatyrmöbelsatser, vattenskurna av plywood, i 15 år. I samarbete med Waterjet, i Ronneby.               Hälsningar Totte.

 

Designbyrån Löfgren & Mörk
Dalen, Gåsamåla
360 53 SKRUV
Kotte toys
Dalen, Gåsamåla
360 53 SKRUV
                       www.kottetoys.se
Vandalorum i Värnamo har börjat ett projekt i samarbete med Jenny Nordberg designer. Hon har tidigare gjort projektet "Den nya kartan" i samarbete med Svensk Form i Malmö. Projektet går ut på att para ihop olika konsthantverkare/formgivare med företag för att ta fram nya produkter som produceras i Sverige

Peter och jag är båda verksamma i Lessebo kommun
, och vi kände inte varandra innan detta projektet. Men vi hoppas att det skall leda fram till det ultimata slagbordet.

Inspirationen kommer från några slagbord som jag gjorde i "Stolklubben" år 2015.      "Klicka här"

Till projektet på Vandalorum:

"Den nya kartan"  Småland

"Den nya kartan"  Skåne


Peter Franssons snickeri