Gunillas Konsumhus  
     
  Hejsan!

Jag fick till ett samarbete med Arkitekturmuseum på Skeppsholmen. De har gemensam museishop med Moderna museet.
Det gällde att göra ett Konsumhus frå 1930-talet. Det var då Funktionalismen kom till Sverige. Många konsumaffärer
ritades efter samma grundprincip där konsumföreståndaren hade sin våning på övervåningen och affären låg i undervåningen.

Konsumrörelsen hade sitt egna arkitektkontor som då var nordens största arkitektkontor. Man ritade bostäder fabriker och
konsumbutiker. När Konsumrörelsen var som störst fanns det 800 olika konsumaffärer i landet, många var av den här modellen.

Först ritade jag Konsuymhuset i skalan 1:25 som helt hus. Sedan ritade jag samma hus i skalan 1:12 (då var det inte lika djupt)

Först blev det 2 provskurna Konsumhus, det ena sände jag till Gunilla att provbygga. Hon grep sig an uppgiften med stort allvar.
Resultatet kan du "klicka" fram här nedanför. En Konsumbutik fullt inredd som de såg ut från 1930-talet och ett bra tag till.

Jag fick då helt enkelt rita ett par ark plywood till med delarna till inredning av köket i övervåningen och till konsumaffären.

Gunilla kunde senare sälja huset till konsums vänförening som bestod av gamla inköpare och produktutvecklare, tanken var
att göra ett konsummuseum. Sorgligt nog tror jag att detta projekt inte blivit av i brist på pengar..........

                                                                                                                                                            Totte...


 
     
  Om du "klickar" här kommer du till Anna Werners bilder på Gunillas Konsumhus. Om du "klickar" här kommer du till Tottes bilder på Gunillas Konsumhus.